Türkiye'nin lider havalandırma sistemleri uzmanı olan ELİT HAVALANDIRMA 20 yıllık tecrübesiyle güven veriyor.

Merkez Ofis

Cevizli Mh Zuhal Cd. Yıldızlar Sk No 5 -15 Kayim Rezidans Kat.8 Daire.51 Maltepe/İstanbul

Telefon Numaralarımız

0216 457 59 81 - 0216 457 59 82 0212 652 21 64 - 0212 654 33 02

Faks /Mail

0216 399 81 10 info@elithavalandirma.com.tr

Düzce Toz Toplama Sistemleri

Toz toplama makinesinin misyonu devamlı tozlu, dumanlı ve talaşlı vs. üretim yapan makinelerin çıkardıkları toz ve talaşı içine çekmektir. Bunu içindeki pervanenin elektrik motoru sayesinde dönmesi sayesinde yapar elektrik motoru pervaneyi mil yardımı ile döndürerek bir hava akımı sağlar bu hava akımı yerde veya bacada bulunan emiciler sayesinde toz ve talaşı toz toplama makinesinin çuvalına doldurur. Makinenin 3 adet emicisi bulunmaktadır bunlardan biri yerden emiş yapar diğer ikisi bacada bulunur, bacada bulunan emiciler hortum vasıtasıyla talaşlı üretim yapan makine üzerinden talaş ve tozu emer. İçine çeker.

Toz toplama sistemlerinin çeşitli güç ve filtre seçenekleri vardır. Toz toplayıcı sistemler seçerken çalışılan ortamda oluşan kire dikkat edilmelidir. Kimyasal gazlar salınan bir ortamla, talaş tozu olan bir ortamda kullanılacak toz toplama filtreleri farklı özelliklerde olmalıdır. Makine devamlı toz ve talaş çektiğinden makine çalışır durumda iken maske kullanılmalıdır. Makinenin genel bakımı esnasında elektrikten bağlantısını kesilmelidir. Makinenin periyodik şekilde bakımının yapılmasına dikkat edilmelidir. Makinenin alt ve üst toz toplayıcı çuvalları olmadan asla çalıştırılmamalıdır. Makinenin tüm parçaları genel bakımlarında kontrol edilmeli, eksik parça ile kesinlikle çalıştırılmamalıdır. Makinenin arıza halinde veya herhangi bir halde çalışmaması sonucu değişmesi gereken parçalar yanlış değiştirilmemelidir. Kötü sonuçlar doğurabilir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde makine ile çalışmak risklidir, iş kazalarına neden olabilir. Aynı zamanda bakımlarının yapılmaması sonu beklenmedik bir arıza sonucunda işler duraksayabilir. Bu yüzden bakım önemlidir.

Toz toplama ünitelerinin kullanıldığı birçok alan vardır bunlardan bazıları  ahşap / mobilya sektörü, çimento, cam, gıda, gübre, kimyasal ve plastik üretim, kuyumculuk, lastik, metal, maden, ilaç, porselen, plazma kesim, termal sprey   toz boya ve benzeri alanlardır. Görüldüğü üzere kullanım alanı gayet geniştir. Bunlar gibi iş ortamında toz, talaş, duman ortaya çıkaran her türlü sektörde kullanılabilir.

 

Toz Toplama Filtresi Nedir ve Ne İşe Yarar?

 

Toz toplama filtreleri, ilaç, gıda, kimya, metal sektörü, enerji santralleri, endüstriyel üreticiler ve sanayi şirketlerinin olmazsa olmazıdır. Yüksek sıcaklık ve aşınmaya dayanıklı olarak üretilir. Elektrostatik filtrelerin aksine torbalı olanlar daha verimlidir. Torbalı filtreler sayesinde ortamında havasını en iyi düzeye çıkarabilirsiniz. Filtre haznesi ve toz toplama yuvası, etkili bir parçacık toplayıcı aksesuarıdır. Sıralı temizlik işlemini uygularken kaliteli toz toplama sistemleri insan sağlığını ön plana çıkarır.

 

Toz Toplama Sistemleri Nasıl Çalışır?

 

Toz toplama sisteminin çalışması, parçacık halindeki hava kirleticilerinin filtrelere çekilmesiyle başlar. Kirliliği oluşturan hava parçacıkları filtrelere takılır ve sağlıklı hava egzoz sistemleri ile geri salınır. Hava kalitesini arttırmak için yapılacak en özel işlemdir. Havanın nemini ve sıcağını engeller, ortamdaki temiz hava miktarı her geçen zaman artar. Toz toplama sistemleri, hava kirleticilerinin yoğun olduğu ortamlara uygundur ve insan sağlığını ciddi ölçüde önemsemektedir.

Lütfen Bizi Arayınız >>>